Ābolu kūka “Sliņķīte”: ātri pagatavojama, garšīga un sulīga

Ābolu kūkaĀbolu kūka, kuru var pagatavot ikviens! Ābolu sezonā es ļoti daudz cepu šo kūku. Tiek apēsta līdz pēdējai drupačiņai.

 

Ābolu kūka – sastāvdaļas

✓ āboli – 6-8 gabali

✓ 3 olas

✓ 9 ēdamkarotes augu eļļas bez smaržas

✓ pusglāze cukura

✓ milti – 1 glāze

✓ 1 tējkarote sodas, kas dzēsta ar etiķi

 

Ābolu kūka: Pagatavošanas recepte

Ar putojamo slotiņu saputojam olas, līdz izveidojasputas, pievienojam cukuru.

Pēc tam pievienojam dzēsto sodu, augu eļļu, miltus un pēc vēlmes var pievienot vanilīnu.

Ar mikseri sakuļam, līdz izveidojas viendabīga masa. Ābolus nomazgājam un notīram.

Mīklā iegriežam ābolus sev vēlamajā izmērā un visu samaisām.

Lasi arī: Ābolu pīrāgs tikai dažās minūtēs

Mīklu lejam cepšanas formā, kurā ieklāts cepampapīrs.

Formu liekam iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī un cepam 200 grādu temperatūrā aptuveni 35 – 45 minūtes. Gatavību pārbaudām ar kociņu.

Labu apetīti!

 

Arī garšīgi: Ābolu pīrāgs ar kefīru, kas burtiski kūst – vienkāršāk nemēdz būt! SPIED ŠEIT, lai uzzinātu recepti! 

avots: vranya.net

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment